Συνάντηση του Διονύση Μάλλιαρη με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Αθανάσιο Τσακαλίδη για το "Κοτύχι ΑΕ"

Δημοσιεύτηκε: 08/11/2018 - 18:55

Συνάντηση με τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Αθανάσιο Τσακαλίδη είχε στην Κυλλήνη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δημοτικής Συνεταιριστικής Ιχθυοτροφικής Εταιρίας Λεχαινών «Κοτύχι ΑΕ» Διονύσης Μάλλιαρης, μετά από επίσημη πρόσκληση του υποψηφίου Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Ο κ. Μάλλιαρης στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με καταξιωμένους επιστήμονες και τεχνοκράτες, είχε την ευκαιρία να κάνει μία διεξοδική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Τσακαλίδη, που είχε ως αντικείμενο την εξεύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων για την αποδοτικότερη εκμετάλλευση του Κοτυχίου, της μεγαλύτερης λιμνοθάλασσας της Πελοποννήσου, που είναι γνωστή για τη πλούσια ιχθυοπαραγωγή και την άριστη ποιότητα των αλιευμάτων της.
Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ενημερώθηκε για τις ευκαιρίες συμμετοχής της Εταιρείας «Κοτύχι Α.Ε.» σε διεθνή επιδοτούμενα προγράμματα και επενδυτικά σχέδια, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για την περιβαλλοντική και τουριστική ανάπτυξη της λίμνης και την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη της επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας, ώστε να συνεχιστεί η θεαματική  ανοδική πορεία της εταιρείας.
Ως γνωστόν η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου περιλαμβάνεται στους 11 προστατευόμενους υγροβιότοπους της χώρας και εκτός από στη σύμβαση Ραμσάρ, έχει ενταχτεί και στους σημαντικούς βιότοπους, όπως στο δίκτυο Natura 2000.
Παράλληλα η ιχθυοπανίδα της λιμνοθάλασσας αποτελείται από εξαιρετικής ποιότητας ψάρια, που και λόγω των υφάλμυρων νερών της καθιστά τα παραγόμενα είδη υψηλού επιπέδου.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
Ο Θανάσης Τσακαλίδης υπηρέτησε στο Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1988 έως πρόσφατα. Διετέλεσε συνολικά 12 έτη Πρόεδρος του Τμήματος, με καταλυτική προσφορά στην σύσταση και ανάπτυξή του. Παράλληλα, τεράστιο είναι το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, με διαχρονική και διεθνή απήχηση.
Ο κ. Τσακαλίδης έχει επιβλέψει 700 περίπου διπλωματικές εργασίες και 30 διδακτορικές διατριβές, έχει συντάξει περισσότερες από 2000 συστατικές επιστολές, ενώ η απήχηση του έργου του στο Τμήμα και σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού όπου έχει κατά καιρούς προσκληθεί, είναι σημαντική.
Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Saarland και διετέλεσε φοιτητής και συνεργάτης του καθηγητή Kurt Mehlhorn, Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής Max-Planck στη Γερμανία.Την περίοδο 1993-2005 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (RACTI), 1997-2007, Συντονιστής Έρευνας και Ανάπτυξης του RACTI. Είναι ένας από τους συντελεστές του "Εγχειριδίου Θεωρητικής Πληροφορικής" (Elsevier και MIT-Press, 1990, 48 συν-συγγραφείς από 12 χώρες). Μεταξύ των συνεισφερόντων στο βιβλίο αυτό υπάρχουν έξι αποδέκτες του βραβείου Turing.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα, έχοντας ιδιαίτερη συμβολή στη λύση των στοιχειωδών προβλημάτων στον τομέα των δομών δεδομένων.
Τα βασικά επιστημονικά ενδιαφέροντα του είναι: Δομές Δεδομένων, Υπολογιστική Γεωμετρία, Ανάκτηση Πληροφοριών, Γραφικά Υπολογιστών, Βάσεις Δεδομένων και Βιο-Πληροφορική, Πληροφορική Υγεία
Τεράστια είναι η εμπειρία και οι γνώσεις του για τα διεθνή επιδοτούμενα προγράμματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες ανάπτυξης, ενώ καθοριστικές είναι οι γνωριμίες του με σημαίνοντα πρόσωπα της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, σε Ευρώπη και Αμερική.
Οι κ.κ. Μάλλιαρης και Τσακαλίδης είχαν μία εμπεριστατωμένη και ενδελεχή συζήτηση και ανανέωσαν τη συνάντησή τους για το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να  συζητήσουν ακόμα πιο διεξοδικά τα εργαλεία εκείνα τα οποία θα προσδώσουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα και ευκαιρίες εξωστρέφειας  στην Δημοτική Συνεταιριστική Ιχθυοτροφική Εταιρία Λεχαινών «Κοτύχι ΑΕ», επ ωφελεία της περιοχής και του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.