Προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πύργου υπέγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης

Δημοσιεύτηκε: 09/11/2018 - 09:41

Ο Πύργος πήρε σειρά στα βελτιωτικά έργα σε δημόσιους χώρους άθλησης που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, στην Αθήνα, βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των βουλευτών Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Μάκη Μπαλαούρα και Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, ο υφυπουργός και ο δήμαρχος Πύργου υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα: «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοιχτού κολυμβητήριου Δ. Πύργου» και «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΤΚ Κατακόλου».
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να δώσει λύση στο θέμα που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τους αθλητές του υγρού στίβου και τους γονείς και τους κηδεμόνες όσων παιδιών ήθελαν να μυηθούν στο άθλημα της κολύμβησης και αναγκάζονται να μετακινούνται στο πιο κοντινό κολυμβητήριο ( στην Αμαλιάδα), για να το επιτύχουν…
Το ανοιχτό κολυμβητήριο
Παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας του δημοτικού γηπέδου Κατακόλου το οποίο πέραν της εξυπηρέτησης των αθλουμένων της Τοπικής Κοινότητας θα αναβαθμίσει αισθητικά το χώρο του γηπέδου τον οποίο αντικρίζουν όλοι οι διερχόμενοι τουρίστες.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης καθώς και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Ράλλης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λιατσής τόνισε ότι: «Είναι μια πολύ καλή στιγμή για τον δήμο…  Πλέον προγραμματίζουμε την επόμενη ημέρα και την κοινωνική συνεννόηση που απαιτείται για την  καλύτερη εκμετάλλευση του Κολυμβητηρίου. Το ίδιο ισχύει και για το γήπεδο του Κατακόλου που θα βελτιωθεί αφού βρίσκεται σε κοινή θέα».

Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις επόμενες μέρες για μερικά ακόμα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αφορούν: τον ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου Πελοπίου (22.000€), την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας...