Πάτρα: Αύριο στη 1.30 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα η κηδεία του Σπύρου Δούκα

Δημοσιεύτηκε: 05/12/2018 - 17:35

Αύριο στη 1.30 μετά το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του πρώην εκδότη, Σπύρου Δούκα ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή προχθές βράδυ σε ηλικία 90 ετών, όπως πρώτο έγραψε το gnomip.gr, από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του.
Ήταν λίγο πριν τις 9.30 χθες το βράδυ. Ο Σπύρος Δούκας βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού, όταν ξαφνικά αισθάνθηκε μία αδιαθεσία. Φώναξε αμέσως τη κα Μαρία, τη γυναίκα που φρόντιζε εκείνον και τη σύζυγό του, όμως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Η καρδιά του τον πρόδωσε.
Ο Σπύρος Δούκας, μαζί με τη σύζυγό του Νανά, ήσαν εκδότες της εφημερίδας "Πελοπόννησος" για 25 ολόκληρα χρόνια από το 1986 έως το 2011. Παράλληλα, υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος και ενεργός πολίτης της Πάτρας, από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερερειακών Εφημερίδων και είχε βραβευτεί για την προσφορά του στον περιφερειακό τύπο, όπου άφησε τη σφραγίδα του. Επίσης, είχε διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ ήταν και επίτιμο μέλος της Φιλαρμονικής. Με τη σύζυγό του, δημιουργησαν το ίδρυμα "Λήδας, Νανά και Σπύρου Δούκα", στη μνήμη της κόρης τους, το οποίο προσέφερε πλειάδα υποτροφιών σε νέες και νέους. 
Ο Σπύρος Δούκας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928. Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του διαδρομής με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος. Μετά το γάμο του με την Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας "Πελοπόννησος", αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκοδτικού οργανισμού, ενώ το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας. Με τη σύζυγό του, Νανά απέκτησαν μία κόρη τη Λήδα, η οποία μετά από σοβαρή ασθένεια κατέληξε σε ηλικία 35 ετών.
Μάλιστα, στη μνήμη της ο Σπύρος και η Νανά Δούκα ίδρυσαν το 2000 το ίδρυμα "Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα" με σκοπό τη χορηγία έργων ευποιίας και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία.
πηγη: gnomip.gr