Δικαστική απόφαση - βόμβα για τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης - Καταδικάστηκαν 11 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση των δημοτικών τελών

Δημοσιεύτηκε: 07/02/2019 - 23:55

Σε απαλλαγή τριών κατηγορουμένων και σε καταδίκη 11 άλλων, για την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας, προχώρησε την Πέμπτη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για την γνωστή υπόθεση του 2013, της αναστολής είσπραξης των δημοτικών τελών, σε 79 νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, εκκλησίες, μονές) στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε αθώους, τον σημερινό δήμαρχο Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ και τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Παναγιωτόπουλο και Δημήτριο Κουτρούλη.
Την ίδια στιγμή όμως, έκρινε ένοχους πέντε εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους και έξι πρώην αιρετούς του δήμου, ένας εκ των οποίων είναι πρώην δήμαρχος. Όλοι αυτοί, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πέντε χρόνων και τριετή αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά, με δικαίωμα έφεσης ανασταλτικού χαρακτήρα, η οποία ήδη ασκήθηκε.
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο ήταν ομόφωνο ως προς την αθώωση των πρώτων τριών, όμως διχάστηκε για τους άλλους 11 κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους με 2-1 ψήφους.
Η απόφαση έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού, πέντε εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που καταδικάστηκαν για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι αντιμέτωποι με το διοικητικό μέτρο της αργίας και πιθανόν, του αποκλεισμού τους, από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Μάλιστα, δύο εξ αυτών, είναι σήμερα επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης και ένας έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα.