Απομονώνεται ο Κατσιφάρας και από τους συντρόφους του- Ο Κώστας Σπηλιόπουλος κερδίζει καθημερινά έδαφος

Δημοσιεύτηκε: 05/12/2018 - 16:45

Η ανίερη πολιτική συμμαχία Κατσιφάρα- ΣΥΡΙΖΑ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους του παλιού ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από την άλλη, οι ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές που βάζει ο Κώστας Σπηλιόπουλος απέναντι στην Κυβέρνηση, προσελκύον πολλά στελέχη του κεντροαριστερού και του κεντροδεξιού χώρου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πρ. Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και νυν Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας:

«Η διαδικασία στήριξης ΣΥΡΙΖΑ σε Κατσιφάρα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έρχεται από μακριά. Εδώ και ένα χρόνο τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαχναν κλίμα», είπε ο κ. Χρήστος Κωστακόπουλος στην εκπομπή του Π. Κούτσικου στον Αχελώο και υπογράμμισε:
«Ο Κατσιφάρας παρουσιάζεται …ανεξάρτητος. Δεν προήλθε από παρθενογένεση. Έδινα μάχες για την υποψηφιότητα του επειδή ήταν ΠΑΣΟΚ» και συμπλήρωσε με έμφαση:
«Δεν θα μπορώ να κοιτάξω ούτε στα μάτια τα παιδιά μου αν λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός για την Περιφέρεια αλλά όχι για την Κυβέρνηση».

Μαλιστα ο κ.  Κωστακοπουλος ανακοίνωσε τη στήριξη του στον Κώστα Σπηλιοπουλο και την κάθοδο του με το ψηφοδέλτιο του πρ.  Υφυπουργού  στις επικείμενες Περιφερειακές εκλογές.

 

 

Παράλληλα,  καθημερινά αυξάνονται στους τρεις νομούς Αχαίας- Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας οι επικριτές της καιροσκοπικής όπως την χαρακτηρίζουν συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιφάρα.

Αντιθετως, ακόμα και κεντροδεξιοί διαβλέπουν στο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο του Κώστα Σπηλιόπουλου την υποψηφιότητα εκείνη που μπορεί να κερδίσει τον Απόστολο Κατσιφάρα και να φέρει νέο «αέρα» στην υποβαθμισμένη Περιφέρεια της χώρας.

Μάλιστα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα ηχηρά ονόματα υποψηφίων που θα αρχίσουν σύντομα να ανακοινώνονται, θα προκαλέσουν πολιτικό πάταγο και θα επιβεβαιώσουν την αδέσμευτη υποψηφιότητα του Κώτα Σπηλιόπουλου, που όπως λένε,  δεν έχει ούτε πολιτικά γραμμάτια προς εξόφληση, ούτε πολιτικούς «σκελετούς» στην ντουλάπα του.  

 

 

ΤΑ "ΑΚΟΥΣΕ" ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΆ Ο κ. ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Χαρακτηριστικό του αναβρασμού που επικρατεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ για την ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Κατσιφάρα, είναι οι καταγγελίες και μομφές που δέχθηκε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, κατά την προχθεσινή εκδήλωση που έγινε στο Αγρίνιο από το ΚΙΝΑΛ και με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη

Προηγήθηκε της ομιλίας του Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ η συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας με παρόντα τον βουλευτή του κόμματος Δ. Κωνσταντόπουλο πολλά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά και πολιτευτές.

Πολλά ήταν τα στελέχη που καταφέρθηκαν ανοικτά κατά της στήριξης – συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.  Κατσιφάρα, ενώ δυσφορία προκάλεσε και η υπεροπτική στάση του απερχόμενου Περιφερειάρχη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για την τροπή που έλαβε η εκδήλωση.